Steffen Schmelling

Steffen Schmelling med sit EGO råkostjern

Steffen Schmelling er uddannet fra Danmarks Designskole i 1990 og har haft sit eget studie i København siden 1991. Steffen har arbejdet med et bredt spektrum af design dicipliner, fra interiørprodukter over industrielt design til dekorationer og skulpturer.

Han arbejder for en række internationale virksomheder som f.eks. Oticon, Velux, Danfoss og Nestlé – og han har designet Bang & Olufsen’s nye MP3 afspiller og Samsung’s nye bluetooth headset, som netop har vundet iF designprisen.

EGO produkter
Steffen Schmelling designer alle produkter i EGO universet, som sidste år blev hædret med hele 2 reddot designpriser, foruden en iF Design 2008 Award.

                       
EGO råkostjern    EGO Wizard skål            EGO salatskål          EGO pastaske       EGO multiskål

Inspiration og metode
Steffen Schmelling’s linier bæres af to elementer: Den stærke ide og den skulpturelle proces. Han kalder sine designs for Beautiful Ideas®

“Jeg starter ud som Columbus. Sætter en kurs og stoler på min intuition. Som bekendt finder man nogle gange noget helt andet end forventet – men jeg finder altid et eller andet, som jeg straks karrikerer, overdriver, for at finde ind til dets sjæl.”

Denne proces har skabt nyklassikere som EGO suppeskeen, Wizard gummiskålen med den unikke foldemetode og salatskålen som holder styr på salatbestikket. Med disse designs får du mere end blot form og funktion – du får noget ekstra, nemlig følelsen af endelig at opleve en genial løsning på et klassisk problem.

Steffen Schmelling udfordrer konventionerne og insisterer på skønhed som en egenskab på lige fod med produktets egentlige funktion. Han har skabt sin egen designstil med en særlig kant.

Steffen Schmelling har med EGO vundet følgende designpriser: red dot Awards (5 gange) og iF Design Award (3 gange). Nomineret til German Designpreis (2 gange) og i 2008 nomineret til Pulchar designkonkurrencen. “The most beautiful things in the world” med 5 EGO produkter. Se alle vore EGO produkter her.

red dot design award   if award