Rikke Hagen

Rikke Hagen

Rikke Hagen er uddannet designer fra Danmarks Designskole i 1998, på linien for glas og keramik, og har siden 2001 udført forskellige opgaver for Holmegaard og Normann Copenhagen.

Normann produkter


Cognacglas

Likørglas

Butterfly dåseåbner

Move accessories

Inspiration
“Jeg får min inspiration fra den enkle, stringente nordiske designtradition, og mine produkter er kendetegnet ved små detaljer som gør en forskel”.

Metode
Rikke Hagen har sit eget glasværk, hvor hun producerer sine egne designs og eksperimenterer med forskellige arbejdsmetoder til bearbejdning af glas, samt med nye former og materialer.

Se et videoklip med Rikke der arbejder

Vision
“Målet er at skabe innovativ design, hvor enkelhed og funktionalitet har højeste prioritet. Produkter med identitet, hvor materialernes karakter og egenskab kommer til udtryk i det endelige resultat”.

Priser og udstillinger
På trods af sin unge alder, har Rikke Hagen allerede adskillige udstillinger bag sig og har vundet flere legater og priser for sit unikke og dristige design. Af særlig interesse kan nævnes hendes “fossiler i sandblæst glas” og “Sømærke” karaflen.

Rikke Hagen er repræsenteret på Kunstindustrimuseet og hos Kunstforeningen af 14. august. Hun blev tildelt sølvmedaljen ved Kunsthåndværkerprisen af 1879, allerede før hun havde færdiggjort sin uddannelse, hvilket er meget usædvanligt.