Ole Jensen

Ole Jensen med sin opvaskebalje

Ole Jensen er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding samt Det Kgl. Danske Kunstakademi og har siden 1985 bl.a. designet for Royal Copenhagen og Normann Copenhagen. Ole Jensen har undervist på adskillige designskoler, udstillet sine arbejder i det meste af Europa og er medstifter og medlem af flere designforeninger og -råd. Han har modtaget flere anerkendte designpriser og er blevet portrætteret i adskillige publikationer – senest i bogen “Danish Designers” af Erik Steffensen –  Aschehoug 2002.

Normann produkter

            
Opvaskebalje med børste      Fejebakke med kost      Jensen skåle

Inspiration
“Jeg inspireres af nærheden og det banale i den virkelighed der omgiver mig. Når jeg er i mit køkken kan jeg pludselig se årsagen til, at der ikke findes en ordentlig gryde eller pande med en eller anden særlig egenskab. Det var sådan jeg fik ideen til opvaskebaljen. En normal opvaskebalje er ufleksibel og appellerer ikke til en god oplevelse over opvasken. Og fordi ingen andre designere havde forsøgt at løse problemet gav ideen en stor grad af frihed.”

Metode
“Ideer og materialer er tæt forbundne. Ideen tager først form når man arbejder med materialet. Jeg stoler først på en bestemt form når jeg har rørt ved den med mine hænder. Jeg er i stand til at kommunikere med både producenten og forbrugeren omkring det enkelte produkt og ser mig selv som minimalist. Alt tæller. Hverken mere eller mindre!”

“Opvaskebaljen endte med at blive endnu bedre end den oprindelige ide. I løbet af en designproces tilpasser både formen og ideen sig løbende til designet, hvilket er et interessant aspekt. Ved hele tiden at visualisere opgaven kan eventuelle problemer i designet løses tidligt i processen. Udfordringen i opvaskebaljen var dens ufleksible form. Ved at bruge gummi, som er et fleksibelt materiale, blev det muligt at skabe en ny og moderne udgave af et af hverdagens ikoner, som taler til hjertet.”

Se et videoklip med Ole der arbejder

Vision
“Jeg tror ikke på det “anonyme”. Jeg søger at finde det unikke i det simple design og vice versa. Jeg kunne godt tænke mig at designe et komplet offentligt køkken fra ende til anden… men bortset fra det møder jeg hver eneste dag nye designudfordringer, som jeg kunne tænke mig at prøve kræfter med…”