Boje Estermann

Boje Estermann

Boje Estermann er handelsuddannet og har arbejde adskillige år i den private sektor – bl.a. 8 år som CEO for et fransk selskab. Det var således noget af et karriereskifte, da han besluttede at blive optaget på designskolen ”ENSCI- Les Ateliers” i Paris. Men han gjorde det og tog afgangseksamen i 1999. I 2000 grundlagde Boje Estermann sit designstudio “Requæst” i Paris.

Udvalgte produkter designet af Boje Estermann
Foldbar tragt og foldbart dørslag

            

Inspiration
“Jeg blev inspireret til tragten under min afsluttende opgave på designskolen i Paris. Grundideen var at udvikle redskaber, som ikke optager plads i køkkenet. Tragten er et redskab som kan være irriterende når den ikke er i brug. Hovedsageligt fordi den optager meget plads og kan stables. Den er imidlertid et meget praktisk redskab. Ideen til den foldbare tragt opstod oprindeligt fra mit gamle kamera, som havde en foldbar solskærm.

Metode
“Jeg designer sædvanligvis produkter ved at analysere mine basale behov. Jeg får min inspiration ved at spørge mig selv: Hvorfor har jeg ikke dette produkt eller redskab i min husholdning? Min ambition er at skabe produkter som er både praktiske og diskrete og lige giver dig lidt ekstra. At give dem et personligt præg uden at miste funktionaliteten. Mit udgangspunkt er i den skandinaviske designtradition, som er baseret på funktionalitet, hvorimod den latinske indflydelse taler til mine sanser”.

Vision
“Jeg ville gerne have genopfundet hjulet, men det var allerede gjort. Min drøm er at udvikle produkter med udgangspunkt i det funktionelle og med plads til naturen som koncept. Jeg mener ikke bonsaitræer eller akvarier, men Moder Natur, da naturen er en begrænset resource i dag”.